Genç neslin altın takıdan daha ziyade bijuteri, gümüş, çelik gibi takılarla olan tanışıklığı altından daha önce ve/veya daha fazla oluyor. Asıl ciddi satın alma ve kullanım süreci kişilerin evlilik noktasına gelmesi ile başlıyor.
Sektör içinde ayrı bir satış ve organizasyon haline gelen evlilik alışverişleri, sektörde ciddi bir satış hacmini oluştururken, bu amaca yönelik satış stratejilerinin geliştirilmesiyle beraber, ürün planlamasının ve reklam organizasyonlarının yapılmasını tetikler hale getirmiştir.
Evliliğin gündeme gelmesi ile, yöresel farklılıklar gösteren seremoniler belli başlı satın almaları ortaya çıkarmaktadır. Bu aşamada tektaş pırlanta, alyans, beştaş alyans, bilezik, gerdanlık ve sarrafiye satışları birbirini izlemektedir.
Perakende mağazacılık sisteminde önemli satış hacmini oluşturan bu kalemler sebebiyle, tüm mağazalar kendilerini bu taleplere göre hazır hale getirmekte, ihtiyaç duyduğu ürünleri mağazasında bulundurmaktadır.
Fantezi ve gündelik kullanıma dönük altın ve pırlanta takılar düğün zamanında da talep görmekle beraber, evliliğin ilerleyen aşmalarında özel kutlamalar ve özel günlerde daha çok tercih edilen altın takı grubunda yer almaktadır.
Gerek erkek gerekse kadın için takı takma alışkanlığı alyans ile başlamakta ve bir ömür boyu sürmektedir. Genel itibarıyla sektördeki takı amacıyla üretilen ürünlerin tamamına yakını kadınlar için üretiliyor dersek yanlış olmaz. Zira erkeklerin takı olarak kullanacağı ürünler toplama kıyasla o kadar az ki, alternatifler iki elin parmak sayısını geçmez.
Altın ve mücevher sektörü hanımların mutluluğu için çalışıyor diyebiliriz.
Dolayısıyla mutlu hanımlar da, huzurlu aileleri ve geleceği inşa ediyor.